Përfitimet shëndetësore të çajit të sherebelës

Për shkak të klimës së favorshme të Shqipërisë, bimën e sherebelës mund ta gjejmë në shumë
vende si në Alpe, Korab, Pukë – Mirditë, Leskovik, Sarandë, etj.
Sherebela është e pasur me lëndë ushqyese, minerale dhe antioksidantë që punojnë së bashku për
të siguruar një numër përfitimesh shëndetësore.

Çaji i sherebelës ka nivele të larta të acidit
rosmarinik. Studimet kanë treguar se ky antioksidant ofron përfitime të shumta, të tilla si ulja e inflamacionit dhe nivelet e sheqerit në gjak.
Gjithashtu sherebela përmban një sasi të mjaftueshme të vitaminës K, e cila është thelbësore për shëndetin e kockave, qarkullimin dhe mpiksjen e duhur të gjakut.


Sherebela përmban kamfor dhe karnozol, të cilat mund të ndihmojnë në parandalimin e dëmtimit të lëkurës . Mund të përshpejtojë shërimin e plagëve dhe të vrasë bakteret e dëmshme.
Sherebela mund të lehtësojë dhimbjen dhe inflamacionin oral, si dhe erën e pakëndëshme të gojës. Përdoret për disa aplikime dentare për shkak të përfitimeve të tij antibakteriale dhe shëruese të plagëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Verified by MonsterInsights