Përralla
  2 hours ago

  Mujo Avenges Halil’s Death

  Halil was dead. The warrior who made all of New Kotor and Zahar tremble and…
  Organizata
  2 days ago

  Baba Tomor

  Baba Tomor or Father Tomor is the personification of Mount Tomor, a mountain range which…
  Wellness
  3 days ago

  A keni dëgjuar për pemën e gjakut të dragoit?

  Dracaena cinnabari, pema e dragoit Socotra, ose pema e gjakut të dragoit, është një pemë…
  Sport
  4 days ago

  Cristiano Ronaldo snubbed Coca-Cola and the company’s market value fell $4 billion

  As soccer star Cristiano Ronaldo sat down for a press conference at the European Championship…
  Kulture
  5 days ago

  Urës Vajgurore i rikthehet përfundimisht emri historik, Dimal

  Urës Vajgurore i është rikthyer përfundimisht emri historik, Dimal. Tashmë Dimali do të jetë një…
  Sport
  6 days ago

  HISTORIKE – Gjimnasti rus që përfaqëson Shqipërinë shpallet KAMPION BOTE në Gjimnastikën Artistike

  Të shtunën më datë 12 qershor ndodhi një ngjarje historike për gjimnastikën shqiptare, pasi gjimnasti…
  Kulture
  6 days ago

  6 monumente të trashëgimisë kulturore që duhet t’i vizitoni patjetër në Durrës

  Edhe pse një vend i vogël, Shqipëria ka një pasuri të madhe historike, kulturore, por…
  Përralla
  1 week ago

  Mujo and Halil visit the Sultan

  Mujo and Halil were the greatest of heroes. Their spectacular deeds were known throughout the…
  Turizmi
  1 week ago

  Me këngë e valle, hapet sezoni turistik në Valbonë 🇦🇱

  Valbona çeli zyrtarisht sot sezonin turistik, me këngë e valle tradicionale ku artistët performuan në…
  Sport
  1 week ago

  ​Si lindi loja e futbollit?

  ⚽ “Futboll” është një term i cili ka të bëjë me një numërsportesh që përfshijnë në një mënyrë apo në një tjetër gjuajtjen e topit me këmbë për të shënuar një gol. Më i famshmi nga këto sporte është futbolli i asociuar ose thjesht futbolli siç njihetgjerësisht. Termi “futboll” u referohet llojeve të ndryshme tëlojërave me top që kanë rregulla të ndryshme, ku përfshihenfutbolli amerikan, rregullat australiane të futbollit, futbollikanadez, regbi dhe lojëra të tjera të ngjashme. ⚽ ⚽ Forma të ndryshme të futbollit mund të identifikohen nëhistori shpeshherë si lojëra maratonë. Rregullat bashkëkohore tëfutbollit datojnë që nga kodifikimi i lojërave në shkollat publikeangleze në shekullin 18-19. Ndikimi dhe fuqia e PerandorisëBritanike bëri të mundur që këto rregulla të përhapeshin nëzonat ku britanikët kishin influence, edhe jashtë kontrollit tëdrejtpërdrejtë të tyre. Në vitin 1888, Liga e Futbollit u themeluapër herë të parë në Angli, duke u bërë kompeticioni i parë ngashumë kompeticione të futbollit profesional. Gjatë shekullit tëXX, u zhvilluan forma të ndryshme të futbollit duke krijuarshumë skuadra dhe kompeticione të ndryshme futbolli nëpërbotë. ⚽ Etimologjia​Ekzistojnë shpjegime të ndryshme për origjinën e fjalësfutboll. Hamendësohet gjerësisht se termi “futboll” i referohetveprimit të gjuajtjes së topit me këmbë. Ekziston edhe njëshpjegim alternativ, sipas të cilit termi “futboll” fillimisht ireferohej varietetit të lojërave të cilat luheshin me këmbë nëEuropën mesjetare. Historia e hershme e futbollit​⚽ Grekët e lashtë dhe romakët njiheshin për lojërat e shumta me top, disa prej të cilave përfshinin edhe përdorimin e këmbëve. Loja romake Harpastum besohet se ka përshtaturshumë rregulla nga një lojë e vjetër greke e quajtur Episkyros, e cila përmendet në një dramë të vitit 388-311 para Krishtit. Këto lojëra duket se kanë shumë të përbashkëta me regbinë – njëvariant i futbollit modern.…
   Turizmi
   1 week ago

   Me këngë e valle, hapet sezoni turistik në Valbonë 🇦🇱

   Valbona çeli zyrtarisht sot sezonin turistik, me këngë e valle tradicionale ku artistët performuan në natyrën e bukur që të…
   Turizmi
   May 14, 2021

   Masat e marra nga Shqipëria për të garantuar siguri për turistët

   Në prag të sezonit turistik 2021, Shqipëria është përgatitur dhe ka marrë masat për të pritur turistët nga vendet e…
   Turizmi
   March 6, 2021

   Razma, guri shndritës në gjerdanin e turizmit malor

   Ke vendosur të bashkëngjitësh në agjendën e larmishme gjeografike të pushimeve edhe një tjetër vendmbërritje. Në këtë bollëk mundësish që…
   Kendi ligjor
   March 6, 2021

   Rëndësia e të siguruarit të fëmijëve në makinë

   Sipas një artikulli të botuar në “Journal of Pediatrics” në USA, tregohet se sa i rëndësishëm është të siguruarit e…
   Back to top button