Boronica magjike e Alpeve tona

Të ushqyerit luan një rol shumë të rëndësishëm në mirëqënjen shëndetësore dhe jemi me fat që në vendin tonë kultivohen një shumëllojshëri frutash dhe bimësh kuruese. Boronica është një frut shumë i shëndetshëm, i njohur për vetitë kuruese, i cili kultivohet në zonën e Alpeve Shqiptare. Lëngu i boronicës ndihmon organizmin në shumë dimensione. Më poshtë po rendisim disa prej tyre:

1.     Ndihmon në ruajtjen e kockave të shëndetshme. Boronicat përmbajnë hekur, fosfor, kalcium, magnez, mangan, zink dhe vitaminë K.

2.     Përmirëson shëndetin e lëkurës.

3.     Ul presionin e gjakut.

4.     Ndihmon në ekuilibrin e diabetit.

5.     Ka veti mbrojtëse nga sëmundjet e zemrës.

6.     Parandalon sëmundjet kancerogjene.

7.     Ndikon në përmirësimin e shëndetit mendor.

8.     Ndihmon në tretjen e shëndetshme, humbje peshe dhe jep ndjenjen e ngopjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Verified by MonsterInsights