Çfarë është Intoleranca ushqimore?


Intoleranca ushqimore është një reagim kronik i organizmit ndaj ushqimeve qe konsumohen me shpesh (të tilla si gruri, qumështi, domate, vaj, mish, kafe etj)
Ndryshe nga disa alergji, intolerancat ndaj ushqimit nuk janë të rrezikshme për jetën. Sidoqoftë, ato mund të jenë shumë problematike për të prekurit.
Një intolerancë ushqimore nuk është e njëjtë me alergjinë nga ushqimet, megjithëse disa nga simptomat mund të jenë të ngjashme.

Në fakt, mund të jetë e vështirë të dallosh alergjitë ushqimore dhe intolerancën ndaj ushqimit. Kjo e ben të rëndësishme komunikimin me mjekun nëse ju dyshoni se mund të keni një intolerancë.
Kur keni një intolerancë ushqimore, simptomat zakonisht fillojnë brenda disa orësh nga ngrënia e ushqimit ndaj të cilit jeni intolerantë.
Megjithese simptomat e intolerancës ushqimore ndryshojnë, ato më shpesh përfshijnë sistemin e tretjes, lëkurën dhe sistemin e frymëmarrjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Verified by MonsterInsights