Greqia hap kufijtë

Greqia po hap kufijtë e saj gradualisht, në një mënyrë të sigurtë dhe të realizueshme. Faza e parë, nga 19 Prill, ka disa kufizime krahasuar me hapjen e përgjithësuar. Në paragrafët vijues, ne përshkruajmë atë që zbatohet më 19 Prill. Informacioni në lidhje me hapjen e përgjithësuar, i cili do të preket nga 14 maj, do të shpallet në kohën e duhur.

Për mbrojtjen e shëndetit tuaj, të familjes tuaj, si dhe të të gjithë atyre që përfshihen në ofrimin e një mikpritjeje të sigurt, parimet e përgjithshme të mëposhtme në lidhje me protokollet shëndetësorë zbatohen në Greqi që nga 19 Prilli:

 • Çdo udhëtar që vjen në Greqi nga jashtë duhet të ketë një test negativ PCR nga një laborator diagnostikues. Testi duhet të kryhet jo më vonë se 72 orë para mbërritjes. Ky test është i detyrueshëm për të gjithë turistët (përfshirë fëmijët mbi moshën 5 vjeç), pavarësisht nga situata epidemiologjike e përhapur në vendin e nisjes.
 • Nëse udhëtari ka përfunduar vaksinimin e tij / saj (dmth kanë kaluar 14 ditë nga vaksinimi i fundit, në varësi të dozave të kërkuara) dhe është në gjendje ta konfirmojë atë duke paraqitur certifikatën përkatëse të vaksinimit, atëherë nuk kërkohet prova e një testi negativ.
 • Certifikatat e vaksinimit me vaksina Sputnik, Sinovac, etj., Të cilat nuk janë miratuar nga Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) gjithashtu përjashtojnë vizitorët nga detyrimi i një testi negativ PCR. Për listën e vaksinave të pranueshme, shihni këtu: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca / Oxford, Novavax, Johnson + Johnson / Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm.
 • Çdo udhëtar që arrin në Greqi, pavarësisht nga certifikata që mban, mund t’i nënshtrohet një kontrolli shëndetësor të rastësishëm. Nëse udhëtari zgjidhet për t’u kontrolluar, athëgerë kontrolli është i detyrueshëm, në të kundërt Shteti Grek rezervon të drejtën të refuzoj hyrjen në vend. Përzgjedhja bëhet përmes një sistemi të shënjestruar të kampionimit, bazuar në sistemin EVA të përdorur në verën e vitit 2020.
 • Vëmendje: Sqarojmë se hyrja e turistëve në Greqi nuk i nënshtrohet vaksinimit. Paraqitja e një certifikate vaksinimi lehtëson shumë formalitetet gjatë mbërritjes. Sidoqoftë, në asnjë rast një vaksinim ose një çertifikatë e antitrupave nuk konsiderohet “pasaportë”.
 • Vendet nga të cilat lejohet hyrja, në kushtet e sipërpërmendura, pa kërkesën për izolim janë BE + SH.B.A., MB, Izrael, Serbia dhe Emiratet e Bashkuara Arabe.
 • Pasagjerët lejohen të hyjnë në vend përmes 9 aeroporteve (Athinë, Selanik, Heraklion, Korfuz, Rodos, Kos, Chania, Mykonos, Santorini).
 • Udhëtarët lejohen të hyjnë nga kufijtë tokësorë të vendit përmes portave të hyrjes në tokë të Promachonas dhe Nymphaio.
 • Që nga 23 Prilli, lundrimi blu, d.m.th lundrimi pa ndalesa të ndërmjetme në porte, dhe jahtet do të lejohen me disa kufizime, ndërsa të njëjtat kushte dhe kushte do të zbatohen si për shtetasit grekë dhe të huaj.

Detyrimet për çdo vizitor që vin në Greqi

Para mbërritjes:

 1. Çdo turist duhet të plotësojë PLF (Formulari i Vendndodhjes së Pasagjerëve) të veçantë jo më vonë se 23:59 e një dite para mbërritjes në Greqi. Kjo është bërë këtu.
 2. Para nisjes, udhëtari duhet të sigurojë që ai / ajo të ketë një lloj vërtetimi të gjendjes së tij shëndetësore. Alternativat për këtë janë si më poshtë:
 3. Testi PCR nga një laborator, maksimumi 72 orë para hyrjes.
 4. Certifikata e vaksinimit e lëshuar nga një autoritet përkatës.

Të gjitha certifikatat duhet të përfshijnë informacionin kritik në anglisht dhe emri i plotë duhet të përputhet me atë të pasaportës ose dokumentit tjetër të udhëtimit.

Në mbërritje:

Për udhëtarët që mbërrijnë në Greqi, parashikohen sa vijon:

 1. Marrja e mostrave Testet e antigjenit RAPID në portat e hyrjes, përzgjedhja e individëve të tërhequr nga një sistem i shënjestruar i mostrave, bazuar në sistemin EVA të përdorur në verën e vitit 2020.
 2. Izolimi i detyrueshëm për turistët që kanë rezultuar pozitivë për SARS-Cov-2, pas një testi të kampionimit. Në këtë rast, udhëtarët dhe shoqëruesit e tyre transportohen në hotele karantine dhe i nënshtrohen testeve të mëtejshme PCR për të konfirmuar diagnozën fillestare. Vizitorët do të qëndrojnë në hotelet e veçuara për të paktën 10 ditë dhe ata do t’i nënshtrohen përsëri testeve të reja. Shpenzimet e akomodimit në hotelet e karantinës mbulohen nga shteti grek.

©️ VOTRA Magazine / Maj 2021 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Verified by MonsterInsights