Fituesit e konkursit të fotografit të vitit për qentë

The Kennel Club ka shpallur fituesit e konkursit vjetor te fotografive të qenve për vitin 2017.

Tani në vitin e tij të 12-të u paraqiten mbi 10,000 fotografë nga 74 shtete të ndryshme, përfshirë nga USA, Canada, Russia, Brazil dhe New Zealand.

Fituesit sipas kategorive janë:

Çmimi i parë “Miku më i mirë i njeriut”

Yzma, a golden retriever cross, nga Maria Davison nga Portugalia            Çmimi i parë për “Këlyshi i vogël fotograf” për fotografët e vegjël nën 11 vjeç. Këtë çmim e fitoi 8 vjeçari, Dylan Jenkins, nga Swansea, i cili ka autism. Qeni i tij e ka emrin Mosey.  

Çmimi i parë për “Qeni i shpëtuar nga rruga” Chloe, Fotografia nga Alexandra Robins

Çmimi i parë “Qeni asistent” Megan, është një greyhound dhe viziton çdo javë një shtëpi pensionistësh në South Beach në Saltcoats, Scotland. Në foto ajo është me Duncan Currie, 95, vjeçar një ish- pilot i ‘Royal Air Force 617 Squadron, i njohur si Dam Busters’. Fotografia nga Alasdair MacLeod.

Çmimi i parë:”I dua qentë sepse…”(mosha 12-17 vjeç)

Fotografi e qenit të familjes, Pippin, nje terrier mix i adoptuar nga shelter ne vitin 2010, nga 15 – vjeçari, Julian Gottfried nga Chicago.

Çmimi i parë: “Qen duke luajtur”

Petey, a Wheaten terrier, duke luajtur në south shore of Boston, Massachusetts. Fotografia nga Kaylee Greer.

Çmimi i parë: “Qen në punë”

Rita, ‘Pointer on the moors’ në County Durham. Photografia nga Sarah Caldecott

        Fituesi i çmimit të parë nga “Votra Magazine” ( Jo zyrtar, por ngaqë më pëlqejnë shumë german shepherds) është këlyshi tre muajsh, Aiko,  duke pushuar pas një vrapimi në një plazh në Hollandë dhe është fitues i vendit të tretë. Fotografi është: Ruud Lauritsen

    Aferdita Delaj  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Verified by MonsterInsights