Hero Kombëtar i shqiptarëve – Gjergj Kastrioti Skënderbeu

6 maji, si dita e lindjes se Gjergj Kastriotit Skënderbeut, u përkujtua me nderime të mëdha nga shqiptarët kudo në botë. Në këtë ditë në nderim të madhështisë së figurës së tij historike u përuruan skulptura dhe busteve në Gjakovë, Shkup dhe Basile të Italisë

Portreti i tij, i përshkruar në biografinë më të njohur të Skënderbeut, “Histori e Skënderbeut”, shkruar nga Marin Barleti dhe botuar më 1508, është frymëzim për piktorë skulptorë dhe shkrimtarë në të kaluarën dhe tani.

SOT “Votra Magazine” sjell skulpturat që u përuruan më 6 maj në Gjakovë, skulptor Tal Istrefi, Eger të Hungarisë, skulptorë Agim Rada dhe Julian Muçollari dhe në Basile të Italisë skulptor Ardian Pepa.

P.S. Foto 1, portret i Skenderbeut, punuar në vitin 1600 nga gravisti Dominikus Custos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Verified by MonsterInsights