Fjalë të urta që lidhen me veprimtari të ndryshme

Nga: Gela Bulku

ATDHEU

 • Atdheu e nana nuk harrohen. Tropojë
 • Balta më e ëmbël se mjalta.  Gjirokastër
 • Shqiptari nuk lë hak pa marrë, e borxh pa larë. Vlorë

BESA

 • Amanetin e mban toka. Shkodër
 • Dhelprës me dhelpëri, ujkut me trimëri. Jug
 • Hidhëroju dikujt aq sa ka dituri. Preshevë

DITURIA

 • Dëgjoni, o bij, mësimet e një ati dhe tregoni kujdes që të mësoni të gjykoni. Fjalët e Urta 4:1
 • Mos e braktis diturinë dhe ajo do të të mbrojë; duaje, sepse ajo do të të ndihmojë. Fjalët e Urta 4:6
 • Frika e Zotit është parimi i diturisë dhe njohja e të shenjtit është zgjuarsia. Fjalët e Urta 9:10

DREJTËSIA

 • Bëj nder e gjej qeder. Myzeqe
 • Mos pyet si vdiq, po pyet si rrojti. Jug
 • Rrit këlyshët të të hanë kokën. Devoll

MATURIA

 • Dasma nuk shihet në fillim, por në fund. Jug
 • Më mirë një pulë nesër, se një vezë sot. Dibër
 • Ujku kur ndien erën e dhenve, harron që ata kanë bariun prapa. Jug

PUNA

 • Kush ka turp, vdes për bukë. Jug
 • Me fal gjakun është burrni. Kosovë
 • S’gjuhet me zagar lidhur. Berat

THJESHTËSIA

 • Ena bosh zhurmon me tepër. Krujë
 • Hiq inatin gjej rehatin. Krujë
 • I buti thyen të fortin. Shkodër

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Verified by MonsterInsights