A e konsideroni shëndetin mental të rëndësishëm sa shëndetin fizik?

Mendojeni këtë gjë. Të gjitha gjërat në jetën tonë sillen rreth shëndetit tonë. Për të mbajtur shëndetin tonë në nivel natyrisht që duhet ti vendosim vetës qëllime p.sh: të vizitojmë palestrën 3 herë në javë, të hamë më shëndetshëm etj. Sidoqoftë ka raste të shumta që ne neglizhojmë faktin se shëndeti mental ka një rol të rëndësishëm në të njëjtin nivel sa shëndeti ynë fizik. Nëse nuk jemi në gjendje të kontrollojmë sistemin tonë të shëndetit mendor atëherë çdo gjë mund të na rrëshqasë nga dora. Problemet që përfshijnë një shëndet të dobët mendor janë: Depresioni, Ankthi, Stresi etj.  Disa nga gjërat që duhet ti bëni për tu kujdesur për shëndetin tuaj janë:

1. Praktikoni ushtrime të frymëmarrjes gjatë ditës, atom und ti gjeni edhe në internet.

2. Gjeni kohë për gjërat që pëlqeni ose të bëni diçka që ju relakson. Ndani kohë për tu argëtuar qoftë me miqtë qoftë me vetën tuaj.

3. Buzëqeshni, sepse nuk mund të jeni të trishtuar dhe duke buzëqeshur në të njëjtën kohë.

4. Shkruani gjërat që ju sjellin lumturinë. Ndani disa minuta për të shkruar për gjërat që ju sjellin lumturinë, nuk do t’iu kushtojë asgjë përveç që ju do të jeni më mirënjohës ndaj gjërave më të vogla.

5. Pranoni të tjerët për atë që janë. Ju nuk mund ti ndryshoni të tjerët por mund të ndryshoni vetën tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Verified by MonsterInsights