January 28, 2021

Familja shqiptare, ku çdo brez ka vlerë!

Shtëpia shkollore e fëmijës Shkodër

1 min read

Shtëpia shkollore e fëmijës në Shkodër është një institucion rezidencial që do të thotë se fëmijët qëndrojnë 24 orë.
29 fëmijë të grupmoshave nga 6-18 janë jetimë biologjikë dhe social – ekonomikë. Këtyre fëmijëve u ka vdekur njëri apo të dy prindërit dhe nuk ka kush të kujdeset për ta. Gjithashtu ka fëmijë të marrë në mbrojtje me vendim gjykate nga ana e institucionit sepse janë gjendur në rrugë duke kërkuar lëmoshë, duke fjetur në asfalt, si dhe fëmijë të dhunuar psikologjikisht ose fizikisht nga prindërit.
Për disa fëmijë bëhet deklarimi i braktisjes nga prindërit dhe institucioni bëhet kujdestari ligjor i tyre. Më pas i bëhet kërkesë Komitetit të Birësimit që të gjendet një familje tjetër për ta.
Nga institucioni mbulohen të gjitha nevojat e fëmijëve që nga kujdesi fizik, shëndetësor, psikologjik e deri tek veshmbathja. Por ajo që këta fëmijë kanë nevojë është dashuria, koha që u përkushtohet, vëmendja dhe përkujdesja ndaj tyre.

Bëhu heroi i një fëmije!

Senida Kiri

1 thought on “Shtëpia shkollore e fëmijës Shkodër

 1. Dear sir or madam

  Need help and support ASAP Please

  I need deatils or the contact numbers for Forster homes in Shkodr as i would like to adopt preferably a 5 year old female Albanian orphan from Albania

  There are reasons for the above preference which can be disclosed if required.

  Any help would be greatly appreciated
  Do not hesitate to contact me via the number below
  My first is Albanian if that eases the situation

  Mirsada

  07753665592

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © Votra Magazine | Newsphere by AF themes.