• Wellness

  Si ndikon ndryshimi i stinëve në organizëm?

  Sapo ka ardhur pranvera dhe ne kemi filluar të ndjejmë ndikimet e para të ndryshimit të stinëve në organizmin tonë.…

  Read More »
 • Sport

  10 sportet më të rrezikshme në botë

  Të gjithë e dimë se sa argëtues dhe i dobishëm është sporti për njeriun. Sporti kalit trupin, qetëson mendjen dhe…

  Read More »
 • Ambasada

  Shqipëria, pjesë e ekspozitës shëtitëse të autobusëve elektrikë në Sofje

  Më 20 prill në Sofje të Bullgarisë do të mbahet një ekspozitë e veçantë, ku këtë herë do të ketë…

  Read More »
 • Kendi ligjor

  Si të hapësh një biznes në Itali

  Italia parashikohet të jetë ekonomia e tetë më e madhe në botë në 2016-2020 dhe e katërta më e madhe…

  Read More »
 • Sport

  Starton Liga Unike e Basketbollit – i pari kampionat i përbashkët Shqipëri – Kosovë

  Liga Unike e Basketbollit, një nismë kjo e ndërmarrë nga dy federatat e basketbollit Shqipëri-Kosovë ka startuar të martën më…

  Read More »
 • Kendi ligjor

  Heqja dorë nga Shtetësia Shqiptare

  Heqja dorë nga shtetësia shqiptare, në rast se është marrë njështetësi tjetër ose është marrë premtimi për marrjen e njështetësie tjetër. Procedura që duhet ndjekur si dhedokumentacioni përkatës është si më poshtë:➢ Dokumentacioni 1) Kërkesa e shtetasit shqiptar drejtuar Presidentit të Republikëssë Shqipërisë 2) Premtimi nga autoriteti kompetent i shtetësisë tjetër osedokument shtetësie origjinal, marrë në vendin përkatës 3) Certifikata e lindjes e aplikuesit 4) Dëshmi penaliteti 5) Vërtetim nga gjykata e rrethit 6) Vërtetim nga prokuroria 7) Vërtetim nga zyra e përmbarimit 8) Vërtetim nga kryetari i njësisë administrative që është banor iasaj njësie, në të cilën konfirmohet adresa e saktë 9) Certifikatë martese e aplikuesit, nëse është i martuar 10) Certifikatë e gjendjes familjare në shtetin ku banon 11) Deklarata noteriale e të dy prindërve, ku të shprehet pëlqimii tyre për heqjen dorë nga shtetësia shqiptare e fëmijëve të tyretë moshës së mitur 12) Dokumenti që vërteton vendbanimin e tij në shtetinpremtues të shtetësisë tjetër 13) Mandat pagesa➢ Procedura 1) Aplikimi online (e-albania) 2) Verifikimi online nga konsulli 3) Komunikimi i konsullit tek qytetari për tu paraqitur nëPërfaqësi 4) Paraqitja e dokumentacionit origjinal personalisht ngaaplikuesi 5) Fillimi i shqyrtimit të praktikës nga autoritetet kompetente(MPB,Presidenca)  6) Njoftimi i konsullit tek qytetarit në përfundim të mbylljes sëpraktikës dhe dhënies së vendimit nga autoritetet kompetente.…

  Read More »
 • Sport

  Sinergjia më e madhe për hedhjen me parashutë

  Një rekord i cili mbahej nga 357 parashutistë të hedhur njëherësh mbi Takhli, Tajlandë, i vendosur në shkurt 2004, u…

  Read More »
 • Sport

  Kampionë aktualë të sportit shqiptar

  Izmir Smajlaj Izmir Smajlaj ka lindur më 29 mars 1993 në Shkodër, është një atlet shqiptar i kërcimit së gjati dhe…

  Read More »
 • Sport

  Rubrika – Lojra popullore që luhen në trevat shqiptare

  Loja Kaladibrançe Kaladibrançe ose Çardaku është lojë e vjetër e cila është luajtur prej shumë kohësh në trevat shquptare. Në këtë lojë njëra…

  Read More »
 • Kendi ligjor

  Pajisja me pasaportë edhe kartë ID edhe jashtë Shiqpërisë.

  Një nga shërbimet më efektive që disa prej Ambasadave dhe Konsullatave të Republikës së Shqipërisë ofrojnë është pajisja me pasaporte…

  Read More »
Back to top button