“Rozafati” Ansambli Folklorik, i New York-ut

“Rozafati” është një grup valltarësh, zemra e të cilit është në shtetin e Nju Jorkut.

“Rozafati” është një degë e qendrës kulturore “Nënë Tereza” nën strehëzën e kishës katolike në Harstdale “Zoja e Shkodrës”.

Ky grup përfaqëson kërcimet e të parëve, të cilët janë me origjinë shqiptare.

“Rozafati” është krijuar 30 vjet më parë dhe përfshin të gjithë komunitetin shqiptar.

Grupi ka lulëzuar nën drejtimin e Fr. Peter Popaj, koreografes Angjelina Nika dhe drejtuesit Fran & Gina Cotaj.

Sot, “Rozafati” ka më shumë se 100 kërcimtarë nga pesë deri në 25 vjeç. Grupi ka punuar shumë përgjatë viteve që të ruajë dhe t’u mësojë të tjerëve kulturën e të gjitha krahinave të Shqipërisë Etnike.

Angjelina Nika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Verified by MonsterInsights