Mesazhi i Znj. Liza Gashi për Samitin Shqiptar

Qeveritë shqiptare të fillojnë ta përfshijnë diasporën në proceset vendimmarrëse.

Znj.Liza Gashi, Drejtoreshë e programeve dhe bashkëthemeluese e organizatës “Germin”

Mendoj se Samiti i Diasporës, i cili i mblodhi shqiptarët nga 41 shtete të botes ishte hap i guximshëm drejt  krijimit të urave të bashkëpunimit mes qeverise shqiptare dhe mërgatës. Sidoqoftë, ky samite ishte me shume i karakterit simbolik, se atij substancional. Pres shumë që qeveritë shqiptare të fillojnë ta përfshijnë diasporën në proceset vendimmarrëse, si dhe njëherazi të zhvillojnë politika stimuluese të favorshme në drejtimin ekonomik. Besoj që pjesëmarrja në një numër aq të madh ka lënë hapësirë të kuptohet që diaspora është më se e interesuar për të përqafuar proceset vendimmarrëse.

Artemisa Hoxha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Verified by MonsterInsights