Çmimet e edicionit të 11, të festivalit EtnoFest

Etno Fest është një ngjarje kulturore mbahet në fshatin Kukaj gjatë verës. Si viteve të kaluara Festivali përparuar në diçka më të madhe se ekspozimit të ushqimit tradicional dhe muzikës folklorike. Artistë të tilla si:aktorë, valltarë, muzikantë, gatues, piktorë dhe fotografë tregojnë krijimin e tyre artistike nën një qiell të hapur.

Një nga fushat më të vizituara në EtnoFest është faza duke vepruar ku luan lokale kanë ardhur gjallë. Brenda EtnoFest ekziston një festival të vogël të quajtur AGROFEST dhe është bërë posaçërisht për ushqim tradicional shqiptar.
Themeluesi i EtnoFest është drejtori shqiptar Fadil Hysaj. Festivali zakonisht zgjat për 5 deri 7 ditë.

Juria profesionale në përbërje nga :

  1. Melihate Qena
  2. Primo Shllaku
  3. Jahja Dranqolli
    ndau këto çmime:

Performancë:
• Këngëtarja më e mirë – Zana Ramadani
• Valltarja më e mirë – Vjollca Llugiqi
• Valltari më i mirë – Fisnik Smani
• Instrumentistja më e mirë – Lumturie Nonaj
• Kostumografia më e mirë – Etnoansambli ” Fortesa” – Kërçovë
• Etnoansambli më i mirë – “Deqani” nga Deqani
• Etnoperformanca më e mirë – Feim Leka

Teatër:
• Skenografia më e mirë – Mentor Berisha (shfaqja “Pa mua”)
• Etnokoreografia – Robert Nuha (Flox life)
• Aktorja më e mirë – Donika Ahmeti (Shfaqja “Pa mua”)
• Aktori më i mirë – Shpëtim Selmani (Shfaqja “Audienca e V. Havellit)
• Shfaqja më e mirë – “N’dry” nga Arta Arifi
• Regjia më e mirë – Iliriana Arifi (Shfaqja “N’dry”)

• Çmimi special i EtnoFest – Noa Dance Theatre Co.
• Çmimi i karrierës – Skender Latifi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Verified by MonsterInsights