Muffins with handmade jam and chocolate chips with Albana Murseli

Immerse yourself in an exquisite culinary journey with our authentic Albanian-style Muffins recipe! Crafted to honor the rich tapestry of Albanian flavors, this delectable creation celebrates the enduring connection between esteemed journalist Albana Murseli and her delightful daughter, Ana Murseli.

Albana Murseli, a significant figure in our esteemed Prishtina video series, has played a pivotal role in advancing our culinary mission in Kosovo. We extend our heartfelt appreciation for her invaluable contributions and unwavering patriotism. Inheriting her mother’s journalistic prowess,it seems that Ana is poised for a successful career in journalism. Experience the quintessence of Albanian gastronomy through our Muffins infused with homemade jam and chocolate chips, a cherished family tradition imbued with a health-conscious twist.

Ingredients:

 • 2 Large pasture-raised eggs
 • 2 ½  cups whole grain flour
 • 1 cup oil
 • 1 ½ cups sugar or stevia 
 • 1 cup yogurt
 • 1/2 cup chocolate chips
 • 1 cup strawberry jam (or any preferred fruit jam)
 • 1 Tsp baking powder 
 • 1 Tbsp Vanilla Extract

Preparation:

1. In a sizable bowl, combine eggs with other ingredients, omitting jam.

2. Thoroughly blend until achieving a smooth texture.

3. Coat muffin pan sides with grease to prevent adherence.

4. Spread a layer of batter at the bottom of each mold.

5. Spoon your desired jam on top, gently smoothing it.

6. Encase the jam with the remaining batter.

7. Bake at 375 degrees Fahrenheit for 25-30 minutes or until a toothpick emerges clean.

Pair these irresistible muffins with tea, milk, coffee, hot chocolate, or as Ana relishes them, alongside fruit juice.

Revel in the accompanying video, embracing the warmth, affection, and unique bond shared by this mother and her lovely daughter!

For more details please click the link below:

__________________________

Kek të vegjël me reçel dhe me çokollatë

Sot për ju kemi një surprizë të veçantë sepse recetën e sotme do ta prezantojë gazetarja e mirënjohur Albana Murseli së bashku me vajzën e saj te zgjuar e të bukur Ana Murseli. Kjo është një recetë e trashëguar dhe përshtatur nga nëna e Albanë, dhe gjyshja e Anës. 

Kënaqësi dhe mirënjohje për të dyja. 

Albana ka qënë një nga hallkat kryesore në realizimin e videove në Prishtinë dhe ne shpresojmë që edhe Ana të ndjekë në gjurmët e nënës së saj dhe të bëhet një femër e suksesshme dhe një atdhetare e përkushtuar me dashuri. Ju faleminderit! 

Jemi të sigurta se nga kjo video jo vetëm do të mësoni si të bëni kek me çokollatë dhe reçel, por edhe do të buzëqeshni nga dashuria nënës, hijeshia e të dyjave dhe çiltërsia fëmijërore e Anës.  

Përbërësit:

 • 2 vezë fshati 
 • 2 filxhana të vegjël me kos
 • 2 filxhana të vegjël me vaj
 • 3 filxhana të vegjël me sheqer ( ose stevia) 
 • 5 filxhana të vegjël me miell integral 
 • 1 pluhur për pjekje
 • 1 sheqer vanilje
 • 1 filxhan me copa çokollate 
 • Arra sipas dëshirës
 • Reçel mjedrash (ose ndonjë reçel tjetër)

Mënyra e përgatitjes:

1- Në një tas të thellë hedhim vezët, stevia, miellin, vajin, kosin, pluhurin e pjekjes, sheqerin vanilje dhe copat e çokollatës dhe i përziejmë të gjitha së bashku deri sa të krijohet një masë homogjene.

2- Në një tepsi me forma hedhim nga pak nga brumi i përgatitur sa për të mbuluar fundin e formave. 

3- Shtojmë nga një lugë me reçel në çdo formë dhe e shtrijmë lehtë që të mos bien në fund.

4- Hedhim nga një lugë nga brumi i mbetur deri sa të përdoret i gjithë brumi duke mbuluar shtresën e reçelit. 

5- E pjekim në temperaturë 200°C për 20-25 minuta. Mund t’i shoqëroni me çaj, qumësht ose sikur i ka dëshirë Ana, me lëng frutash. 

Ju bëfshin mirë! 

___________

Për më shumë detaje klikoni link më poshtë:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Verified by MonsterInsights