Arushi që kërkonte babanë

Pylli ishte zgjuar si përditë. Zogjtë fluturonin dhe I jepnin pyllit ëmbëlsi me cicërimat e tyre. Kafshët luanin me njëra-tjetrën. Të gjithë ishin të gëzuar. Por, papritur , këtë atmosferë të bukur e prishi një e qarë. Lepurushi, ketrushi dhe iriqi që ishin duke kërcyer ndërprenë vallen dhe u drejtuan nga vinte e qara.

Kur miqtë panë një arush të vogël të ulur mbi një gur dhe qante.

-Pse po qan ? – e pyeti lepurushi.

– Kam humbur babin, – tha arushi duke qarë.

– Po si e ka emrin babi yt ? – I tha iriqi.

– Babi , -tha arushi I vogël.

Kafshët e tjera qeshën. Arushi I vogël vazhdon të qajë me lot.

-Si thoni shokë, ta ndihmojmë – thanë të gjithë miqtë e pyllit.

– Do vij dhe unë me ju që t’ju ndihmoj të gjeni rrugën, -tha një zog I bukur.

– Hipni në makinën time tha ketrushi, dhe të gjithë aë bashku u nisën që të takonin të gjithë arinjtë e pyllit. Njëri prej tyre duhet të ishte babi I arushit të vogël.

Dha ja ndaluan para një Berberhane, ku punonte si berber një ari.

Ariu berber po qethte një cjap.

-Më falni – tha lepurushi – ia ktheu ariu berber dhe po qeshte me të madhe. Qeshi edhe cjapi. Miqtë u turpëruan, kërkuan falje dhe u larguan.

Miqtë u nisën drejt rrobaqepsisë, te ariu rrobaqepës.

Ai po qepte pantollonat e një gomari.

-Po ku I ke grisur kështu pantallonat more gomar? – tha ariu.

-Në ferra usta – ia ktheu gomari .

-Usta, u bënë gati?

Tha ariu dhe  nxorri kokën nga prapa perdes së dhomës së ndërrimit.

Ndërkohë hynë miqtë tanë.

-Më falni – tha lepurushi – mos është ky arushi djali juaj ?

-Fëmijët e mi nuk largohen kurrë nga shtëpia pa leje – tha ariu rrobaqepës pa e kthyer fare kokën që të shihte.

Miqtë u nisën drejt ariut peshëngritës.

-Më falni – tha lepurushi – mos është ky arushi djali juaj ?

-Mmmm- ia bëri ariu dhe I tregoi miqve fëmijët e tij që ishin radhitur në stërvitje.

-Fëmijët e mi nuk janë ngordhalaqë – shtoi ariu…

Miqtë të dëshpëruar u nisën drejt ariut fotograf.

-Më falni – tha lepurushi – mos është vallë ky arushi djali juaj ?

-Jo – tha ariu.

-Ju lutem na  ndihmoni të gjejmë babanë e këtij arushi se ky nuk mban mend as emrin, – iu lut ketrushi ariut fotograf .

-Patjetër, tha fotografi – unë do ju tregoj fotografitë e gjith arinjve të pyllit tonë.

Arushi I vogël shikon me radhë në fotografi ariun gjuetar, ariun berber, ariun rrobaqepës, ariun peshngritës, ariu artist, …

Arushi I vogël u hodh nga gëzimi dhe thërriti.

-Babi, babi ime, babi ime !

Të gjithë u kënaqën. Ariu fotograf I bëri një fotografi të gjithë miqve dhe ata u nisën drejt cirkut. Sa arritën te dera vogëlushi I vogël filloi të thërriste: – O ba , babi !

Ariu artist dëgjoi zërin dhe doli. Arushi iu hodh në qafë, e puthi dhe I tha.

-Babi, unë humba !

Ariu artist I falenderoj kafshët e pyllit që e kishin ndihmuar djalin e tij dhe I ftoi të gjithë për të parë shfaqen e cirkut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Verified by MonsterInsights