Tulipanë me domate

July 31, 2017 votramagazine 0

Këto lule të ngrënshme në formë tulipani sa nuk thërrasin pranverë. Mënyra e përgatitjes së këtyre luleve është shumë e thjeshtë. Prisni domatet kryq, por pa shkuar deri në fund […]

Akull me lule për pije

July 30, 2017 votramagazine 0

Përbërësit Lule që lejohet të hahen, si petale trëndafilash, lavandër, orkide, manushaqe etj. mbajtëse akulli ujë Përgatitja Që lulet të rrinë nëpër akull dhe të mos bien në fund duhet […]

E ardhmja e Maqedonisë

June 13, 2017 votramagazine 0

  Është shumë e vështirë të përcaktosh të ardhmen e Maqedonisë si shtet, e të mos  kthehesh në të kaluarën apo të sotmen e saj. Pak kujt mund t’i shkojë […]

Xhubleta në Malësinë e Madhe

February 3, 2017 votramagazine 1

Nëpërmjet formës, përmbajtjes e lashtësisë së veshjes malësore në Malësinë e Madhe, mësojmë se fuqia krijuese kombëtare, ndër shekuj u shpreh fuqishëm edhe nëpërmjet punës së dorës, siç është edhe […]